ÜNLÜ İTALYAN PİYANİSTTEN ÖZEL ÇAĞIN KOLEJİNDE PİYANO DİNLETİSİ

ÜNLÜ İTALYAN PİYANİSTTEN ÖZEL ÇAĞIN KOLEJİNDE PİYANO DİNLETİSİ

Genç İtalyan piyanisti Giulia Vazzoler, kuşağının yükselen bir yıldızı.

Ülkesinin müzikal sahnesinde ilk ortaya çıkışını 2006 yılında gerçekleştirdi. 2010'da Vicenza Arrigo Pedrollo Konservatuvarı'nda Piyano Performansında diploma aldı ve bu arada ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında birçok ödül aldı (Ramimusicali - Fucecchio / Floransa, Città di Piove di Sacco - Padua, Vito Frazzi - Scandicci / Floransa, Luigi Paduano - Cercola / Napoli, Isole Borromee - Milan, Città di San Gemini, Premio Vittoria Caffa Rigeti - Cortemilia, Luigi Zanuccoli - Sogliano al Rubicone).
2012'de EuroDigital'de yayınlanan Preludio Talenti yetenek gösterisine katıldı ve ikinci ödülü kazandı.

 

İtalya'nın en önemli kentlerinde (Milan, Turin, Cenova, Padua, Venedik, Floransa, Roma, Bari), Avrupa'da (İsviçre), ABD'de (Dallas, Sarasota, Miami), Ortadoğu'da (yüzlerce konsere) ev sahipliği yapıyor. Türkiye, Filistin, Katar) ve Afrique (Togo). Birkaç konser TV ve radyo yayıncıları tarafından iletildi (Antenna Tre Nordest, Radyo Veneto Uno, TeleGenova, TeleLiguria, EuroDigital, Anten 5, TeleIschia, Télévision Togolaise, L'Bala, Radyo Vaticana, IMD Radyosu, Radio Ca 'Foscari, Katar Living).

Giulia enstrümantalistlerin ve opera şarkıcılarının eşlik etmesine derinden karışmaktadır. Birçok festival ve müsabakalarda (Montalto Opera Stüdyosu, Cervo Riviera dei Fiori, Cristo Riviera dei Fiori, Polifonika Festivali - Ussita, Premio Maria Grazia Vivaldi - Montalto Ligure, İtalyan Opera Floransa, Laboratori Lirici Sandonatesi) resmi eşlikçi olarak çalıştı ve en iyi müzisyenlerle birlikte çalıştı Fabrizio Nasetti, Steno Boesso, Giacinto Caramia, Enzo Caroli, José Cháfer Mompó gibi.

 

2013/2014 akademik yılını kutlayan Giulia, Bethlehem, Doğu Kudüs, Ramallah ve Nablus'da çalışan Filistin Edward Said Ulusal Müzik Konservatuarı'nda resmi piyano eşlikçisi olarak yer aldı. 2014'te Kudüs'teki Filistin Ulusal Müzik Yarışması'nın resmi eşlikçisi oldu. 2014'ten itibaren "Benedetto Marcello" Venedik Konservatuarı'nda piyano eşlikçisi olarak iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

 

Son iki yılda, Giulia çağdaş müziğe yaklaştı. Miloud "La création du monde" ve Shostakovich "Viyana Konservatuvarı Orkestrası" ve "Padova Konservatuarı" perküsyon topluluğu ile Varèse "İyonlaşması" ile "Jazz Süiti" nda sahne aldı. 2015'te Bienal Koleji projesi için Venedik La Bienali için seçme hakkını kazandı ve Michele Carulli'nin komutasındaki Sinopoli'yi "Souvenir à la mémoire" ı gerçekleştirdi.

 

2016'da Giulia 33 Müzik Grubu ajansı ile sözleşme imzaladı ve Westin Doha Hotel & Spa'da 9 ay boyunca lobi piyanisti olarak çalıştı. Ayrıca Nuova Accademia di Venezia ajansı ile işbirliği yaparak Venedik'in en gösterişli yerlerinde St Mark Meydanı'ndaki Dük Sarayı olarak oynuyor.

 

Performansına paralel Giulia, sanat direktörü ve kültürel ve müzikal etkinliklerin organizatörü olarak aktiftir. 2008'de Palazzo Liviano'nun (Padua Üniversitesi Edebiyat Fakültesi) güzel Sala dei Giganti'sinde düzenlenen bir piyano müziği şenliğiyle (Il Risorgimento in Musica) en genç İtalyan sanat yönetmeni olarak ödüllendirildi. 2010-2016 yılları arasında Padua'da bulunan opera festivali "Il Barbarigo all'opera" nın sanat yönetmenliğini yapmış ve dünyaca ünlü 300'den fazla yarışmacıya ev sahipliği yapan uluslararası bir müzik yarışması olan Premio Contea'nın sanat direktörlüğünü yapmaktadır. . Annesi Raffaella Saibene Vazzoler ile birlikte müzik, dans, tiyatro ve görsel sanatları bir araya getiren bir hiper art şov gerçekleştirdi.

 

Giulia, Roma'daki Tor Vergata Üniversitesi'nde Müzik ve Sacrum'da master ve Padua ve Venedik Üniversitelerinde Müzik ve Sahne Sanatlarında master derecesi olan Padua Üniversitesi'nde felsefe bölümünde diplomaya imza attı. Giulia, birçok konferansta tez çalışmalarını sundu (Filosofia di Vita derneği için ve Padua ve Bologna'daki Festival dell'Oriente için).

 

Giulia, genç hareketliliğin çeşitli projelerinde Avrupa Birliği ile birlikte çalışıyor. Gençlik Lideri, Türkiye'ye (İstanbul, Kayseri, Zile, Mardin), Moldova (Şişinuuu), Ermenistan (Dilijan, Erevan) gibi Gençlik ve Erasmus + programlarında çalıştı. 2015 yılında güçlü uluslararası geçmişi sayesinde Giulia, Brüksel'de FEDRA için Eski Gençlik Bölgesel Büyükelçisi (Avrupa'da Bölgesel Büyüme Oyuncuları Federasyonu) oldu.

www.giuliavazzoler.com